Fenntartható fejlődés a politikában

 

Célunk, hogy Magyarországot egy olyan fejlődési pályára állítsuk, melynek kitörési pontja az emberbe való befektetés az eladósodás és a természeti erőforrásainkkal való pazarlás helyett. A kormányzás minden területét, a gazdaságpolitikától kezdve a szociálpolitikán át a vidékpolitikáig, át kell hatnia az élhető Magyarország melletti elköteleződésnek. Olyan zöld fordulatot akarunk végrehajtani, amely kiemeli országunkat a jelenlegi szomorú stagnálásából, a gazdaság élénkülését, a általános életszínvonal javulását eredményezi, munkahelyeket teremt és emellett lehető teszi a rezsi tartós és fenntartható csökkentését is.

 

Mit tettünk érte az Országgyűlésben? 

Kezdeményeztük az épületenergetikai beruházási támogatások növelését, kérdéseinkkel nyomást próbáltunk gyakorolni az illetékes minisztériumra, hogy fokozza az épületfelújítási programokra fordított figyelmet.

Igyekeztünk javaslatainkkal a családok, az emberek mindennapi megélhetését könnyebbé tenni. Javasoltuk például a tranzakciós illeték eltörlését a magánszemélyek bank- és hitelkártya használata esetén, szerettük volna könnyebben elérhetővé tenni a babakötvényt, és több javaslattal is felléptünk az adócsalás és az offshore cégekbe talicskázott milliárdok ellen