V. Naszályi Márta, Barabás Richárd
Megosztás
2018.12.7. |

A párt fővárosi képviselője egy pénteki, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy októberben a szálló por mértéke 14 alkalommal haladta meg az egészségügyi határértéket Budapesten, de a hónapban egyetlen egyszer sem rendeltek el még tájékoztatási fokozatú riasztást sem. Ez azért történhetett meg, mert olyan magas szintre állították be ezeket a riasztási fokozatokat - hangsúlyozta.


    V. Naszályi Márta egyúttal azt javasolta, hogy az illetékes szervezetek azonnal tájékoztassák a főváros lakosságát, amikor a légszennyezettség eléri az egészségügyi határértéket.    
    A sajtótájékoztatón részt vett a Párbeszéd szóvivője is, aki azt mondta, hogy a 21. század egyik legfontosabb témája a klímaváltozás ügye. Amennyiben 2030-ig nem sikerül az 1980-as évek szintjére visszaszorítani a globális széndioxid-kibocsátás mértékét, akkor olyan terhelés érheti az ökoszisztémát, ami az emberi civilizáció fennmaradását is kétségessé teszi - hangsúlyozta Barabás Richárd.


    A politikus, aki bírálta a magyar kormány környezetvédelmi politikáját, úgy fogalmazott: a klímaváltozást nem lehet kerítéssel megállítani, a felmelegedést nem lehet propagandaplakátokkal visszaszorítani.

 

MTI, Budapest, 2018. december 7.

 

Csatlakozz!