Karácsony Gergely
Megosztás
2018.3.3. |

 Olvasd el a teljes programot, ITT.

 

1. Visszavesszük a közpénzből létrejött fideszes magánvagyonokat

Vállalom, hogy a tisztességtelenül és törvénytelenül megszerzett, Orbán Viktor strómanjainál és hűbéreseinél lévő óriásvagyonokat és cégbirodalmakat a felállítandó Korrupcióellenes Ügyészség révén visszavesszük és a társadalom szolgálatába állítjuk. Felülvizsgáljuk az állami földbérlet-pályázatokat. A spekulánsoktól visszavesszük, és a helyi gazdáknak adjuk a földet.

 

Bővebben

 

2. A fideszes elit helyett az embereknek adjuk az EU-pénzeket

Vállalom, hogy az unióból érkező fejlesztési források – fejenként évi 130 ezer forint – nagy részét az állampolgárokhoz juttatjuk el, akik ezt képzésre, nyelvtanulásra, egészségmegőrzésre, lakásviszonyaik javítására, munkába járásra és ezekhez hasonló, hasznos célokra fordíthatják.

 

Bővebben


3. Visszaadjuk 13. havi nyugdíjat, megemeljük a 100 ezer forint alatti nyugdíjakat

Vállalom, hogy bevezetjük az egységes 13. havi nyugdíjat, ami az átlagnyugdíj összegével azonos. Személyes nyugdíjgarancia számlákat hozunk létre, megduplázzuk a nyugdíjminimumot, emeljük a 100 ezer alatti nyugdíjakat. Gyógyszerár-támogatást adunk a rászorulóknak.

 

Bővebben


4. Mindenki számára elérhető, színvonalas egészségügyet biztosítunk

Vállalom, hogy 50%-os béremelést adunk az egészségügyi dolgozóknak, hogy felszámolhassuk a betegek életét veszélyeztető szakemberhiányt és megszüntethessük a hálapénzt. Az egészségügyi kiadásokat az európai átlagra emeljük. Megerősítjük a háziorvosi ellátást, visszaszorítjuk a kórházi fertőzéseket, javítjuk a kórházak eszközellátottságát, korlátozzuk a várólisták hosszát.

 

Bővebben

 

5. Gyerekközpontú iskolát, jövőbarát oktatást hozunk létre

Vállalom, hogy negyedével csökkentjük a diákok óraszámát és kisebbek lesznek az osztálylétszámok; a gyerekek megtanulnak tanulni, együttműködni, számítógépet kezelni és angolul beszélni. Mindenki leérettségizhet. A tanároknak visszaadjuk a tanszabadságot, emeljük a bérüket és 7-8 évente kapnak egy pihenőévet. Az első diploma ingyenes lesz, és eltöröljük a tandíj-adósságokat.

 

Bővebben

 

6. Megemeljük a béreket, felszámoljuk a munkavállalók kiszolgáltatottságát

Vállalom, hogy átfogó béremelési programot indítunk: 150 ezer lesz a nettó minimálbér, emeljük az alacsony és közepes jövedelmeket: 4 dolgozóból 3 legalább 20-30 ezer forinttal többet vihet haza.
Adót vetünk ki az óriásvagyonokra, az offshore ügyletekre, a spekulációra és a környezetszennyezésre. Oligarcha-adót vezetünk be. Az összeszerelő üzemek helyett a tudásra, kreativitásra épülő gazdaságot fejlesztjük. A munkavállalók és szakszervezetek érdekeit szolgáló törvényeket alkotunk. A nők azonos munkáért azonos fizetést fognak kapni.

 

Bővebben

 

7. Csökkentjük a rezsikiadásokat

Vállalom, hogy az átlagfogyasztásig 30%-kal csökkentjük a gáz és 10 %-kal a villany árát, a legkisebb fogyasztásért pedig egyáltalán nem kell majd fizetni. Leállítjuk a paksi atomerőmű-bővítést! Ehelyett EU-s forrásokból lehetővé tesszük, hogy a családok önerő és hitel nélkül növeljék otthonaik energiahatékonyságát: szigeteléssel, nyílászárók cseréjével, a fűtés modernizálásával.

 

Bővebben

 

8. Felszámoljuk a szegénységet

Vállalom, hogy duplájára emeljük a tíz éve nem emelt családi pótlékot. Országos szinten is bevezetjük a zuglói szociális modellt: a szociális minimumot, a gyógyszer- és lakhatási támogatást. Lakhatási garanciát adunk: segítünk elérhető bérlakást szerezni a gyerekes családoknak. A devizahitelesek adósságait az eredeti árfolyamon újraszámoljuk. A közétkeztetés kiterjesztésével felszámoljuk a gyermekéhezést, és munkaviszonyként ismerjük el a beteg családtagok ápolását.

 

Bővebben


9. Fejlesztjük a hazai kis- és közepes vállalkozásokat

Vállalom, hogy megfelezzük az ügyintézéssel járó terheket az állampolgárok és a cégek számára. Tőkével és tudással segítjük a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat. Ők lesznek a magyar gazdaság motorjai! Megteremtjük a zöld e-államot – többek között a papírmentes ügyintézés és az online szavazás lehetőségét a választásokon és népszavazásokon.

 

Bővebben

 

10. Népszavazással megteremtjük a szociális demokráciát

Vállalom, hogy népszavazást írunk ki, ahol a népakarat megsemmisítheti a fideszes alaptörvényt és ezzel eltávolítja a független intézmények élére tett pártkatonákat. Az állampolgárok bevonásával új Alkotmányt fogadunk el, és kikiáltjuk a Negyedik Köztársaságot. Az új, szociális demokráciában az Alkotmány fogja védeni a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jogot, a férfiak és nők egyenlőségét. Visszaállítjuk a sajtószabadságot, beszüntetjük az állami propagandát.

 

Bővebben

 

Karácsony Gergely

MSZP-Párbeszéd, a Változás Szövetségének a miniszterelnök-jelöltje

  

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!