elnökség
Megosztás
2016.1.10. |

A Párbeszéd Magyarországért taggyűlése egy emberként támogatta az olimpiáról és a Városligetről szóló budapesti népszavazási kezdeményezést, így a PM aktívan részt vesz majd az aláírásgyűjtésben. A közösség társelnöknek Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt választotta.

 

A PM hétvégi taggyűlése nagy többséggel elfogadta a társelnökök: Karácsony Gergely zuglói polgármester és Szabó Tímea országgyűlési képviselő, valamint Jávor Benedek európai parlamenti képviselő és Tordai Bence szóvivő beszámolóját.

 

A PM közössége ezután arra kereste a választ, hogy mit tud nyújtani az ország háromnegyedes többsége számára, akik nem érzik otthon magukat a Fidesz világában, Orbán Viktor rendszerében. Úgy látták, hogy a félelem, a gyűlölet, a manipuláció és a kiszolgáltatottság helyett a magyarok többsége a bizalom, az elfogadás és elismerés világát szeretné látni maga körül. A PM a következő időszakban arra vállalkozik, hogy bemutassa ezt az új világot, megmutassa Magyarország másik arcát.

 

A PM világának meghatározó értékei a szabadság, a biztonság és a közösség.

 

A szabadság a saját életünkről való döntés lehetősége; ennek jegyében is határozott úgy – ellenszavazat nélkül – a PM közössége, hogy mindent megtesz a budapesti népszavazás sikeréért. Fontosnak tartják, hogy az emberek dönthessenek az olimpia-rendezésről és megakadályozhassák a Városliget beépítését – ezért áll majd bele a PM az aláírásgyűjtési kampányba.

 

A PM stratégiájában kiemelt fontosságot tulajdonít a helyi közösségeknek, az egyes ügyek mellett elkötelezett civileknek, a független polgármestereknek és helyi képviselőknek. Úgy látják, hogy a Fidesz csak akkor győzhető le egy választáson, ha lesz 106 igaz ember, akik a helyi közösségek támogatásával bátran felveszi a harcot az állampárt ellen. A Párbeszéd Magyarországért a kovásza lenne annak a folyamatnak, amelyben ezek a hiteles emberek kiemelkedhetnek.

 

2018-ra nézve ez azt jelenti: a PM a párbeszéd és együttműködés kultúráját képviseli, de csak olyan megoldásnak lesz részese, amely az emberek kezébe adja az érdemi döntéseket, és amelynek eredményeként világos, hiteles és vonzó alternatíva áll majd szemben a Fidesz világával. Ezért a PM taggyűlése úgy határozott: támogat egy jól meghatározott, korrekt feltételekkel megrendezett előválasztást.

 

A PM emellett továbbra is folytatja az Alapjövedelem bevezetéséért folytatott küzdelmét: meggyőződésük, hogy a mindenkire kiterjedő biztonságot, a kisebb egyenlőtlenségeket és a magasabb béreket az Alapjövedelem programján keresztül lehet elérni.

 

A PM vasárnap új vezetőket is választott: a megnövekedett feladatokat a korábbi öt helyett hét elnökségi tag látja el. Szabó Tímea és Karácsony Gergely társelnökök mellett az elnökség további tagjai Barabás Richárd, a ZöldFront ifjúsági mozgalom társelnöke, XI. kerületi önkormányzati képviselő, Erőss Gábor korábbi elnökségi tag, józsefvárosi képviselő, Hudák János, csepeli önkormányzati képviselő, Szabó Zsolt, dunaújvárosi képviselő és V. Naszályi Márta, I. kerületi önkormányzati képviselő lettek.

 

Az újonnan megválasztott elnökség tagjai mind olyan emberek, akik a személyes életükben, szűkebb-tágabb környezetükben már sikeresen kialakítottak egy olyan világot, ahol a jó szándék, a bizalom, az együttműködés és az egymás iránti felelősség dominál. 

 

A PM ezt a világot szeretné megvalósítani Magyarországon is. A közösségi új vezetői hisznek benne: az emberek nyitottak egy olyan alternatívára, amely azért vonzó, mert nem a gyengéikre, hanem az erényeikre épít; nem manipulál és megfélemlít, hanem otthont kínál és elismerést ad.