Szabó_Tímea
Megosztás
2014.9.20. |

Az Együtt-PM szövetség elfogadhatatlannak tartja, és azonnali fellépésre szólítja fel a parlamenti pártokat azt illetően, hogy hazánk ad otthont az „Európa Jövője. Nézőpontok a geopolitikáról, identitásról és nacionalizmusról” elnevezésű konferenciának. A rendező szervezet rasszista, nyíltan kiáll a fajelmélet mellett, igazgatójának álma pedig egy „fehér állam” létrehozása. Az eseményen előad többek között Alexander Dugin, Putyinhoz hű politikai ideológus, illetve Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is, aki listát vezetne a zsidó származású képviselőkről.

 

Az Együtt-PM fel fog lépni, hogy ez a konferencia Budapesten ne kerülhessen megrendezésre és az ilyen rasszista, kirekesztő ideológiáknak hazánk ne legyen táptalaja. Ezért kezdeményezzük, első lépésben azt, hogy a Magyar Országgyűlés pártjai közös levél aláírásával fejezzék ki tiltakozásukat és elhatárolódásukat ettől a rendezvénytől. 

 

Emellett felszólítjuk a magyar kormányt, hogy vizsgálja meg és tegyen meg minden szükséges lépést a konferencia betiltására. Amennyiben a kormánynak nincsenek birtokában olyan információk, amelyek révén betilthatná a rendezvényt, akkor haladéktalanul állítson fel egy szakértőkből álló csapatot, amely segítséget tud nyújtani a konferencia körülményeinek vizsgálatában.

 

Az Együtt-PM tartja magát ahhoz, hogy nem elég ma elítélni a gyűlölködést, az intoleranciát, az intézményesített erőszak és diszkrimináció-, továbbá a stigmatizáció minden formáját, hanem határozottan és kompromisszumok nélkül fel is kell lépni ellenük. Éppen ezért tiltakozzunk közösen a National Policy Institute gyűlöletkonferencia ellen.

 

Budapest, 2014. szeptember 20.

 

                                               Szabó Tímea országgyűlési képviselő, az Együtt-PM társelnöke