Orbán_Viktor_Ahmet_Davutoglu
Megosztás
2015.2.24. |

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint az európai energiaunió szabályai alapján a tagállamok nem tárgyalhatnának energetikai ügyekben Oroszországgal, és így az "orosz gázt áruló" törökökkel sem.

    Erről a párt gazdasági szakpolitikusa beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
   Szabó Zsolt Orbán Viktor magyar és Ahmet Davutoglu török miniszterelnökök budapesti találkozójára, illetve sajtótájékoztatójára reagálva úgy fogalmazott: Orbán Viktor mostanában feltűnően sokat mutatkozik az illiberális antidemokráciák képviselőivel, pedig történelmileg is látható, hogy eddig sem az oroszokkal, sem a törökkel való barátkozás "nem szült túl sok jót" Magyarország számára.
    A PM politikusa azt mondta, hogy a Törökország felől tervezett gázvezeték a jelenlegi formájában egy blöff. Ezt azzal indokolta, hogy a Magyarország és Törökország között elterülő államoknak aligha lesz pénzük a vezeték felépítésére, az EU pedig nem fogja finanszírozni azt.
    Magyarország számára az hozhatná a legolcsóbb gázt, ha Ukrajnában béke lenne, ezért a PM szerint a magyar diplomáciának ezt a békefolyamatot kell elősegítenie - közölte.



MTI 2015. február 24., kedd 14:18

 

(Kép: nol.hu)