szociális Európa
Megosztás
2017.11.17. |

A Párbeszéd üdvözli a göteborgi EU-csúcson elfogadott szociális pillért, mert hiszünk abban, hogy az Európai Unió jövője a szociális biztonság erősítésében van. Orbán Viktor „magyar modellnek” hazudja azt, hogy a Fidesz elveszi az emberektől a létbiztonságot és a méltóságot, miközben a kiváltságos kevesekre és úri passzióikra számolatlanul költik a közpénzt. A Párbeszéd a hazai egyenlőtlenségek csökkentéséért, egy erős, szorosabban együttműködő Unióért és egy összetartó európai társadalomért dolgozik.

 

Orbán Viktor, bár kényszeredetten aláírta a göteborgi nyilatkozatot, nem a szociális biztonság, hanem a kiszolgáltatottság növelésén dolgozik, hogy könnyen uralkodhasson egy gyenge, függőségbe taszított, létharcokkal elfoglalt társadalom fölött.

 

A Párbeszéd meggyőződése, hogy a magyar embereknek ugyanolyan szociális jogok járnak, mint a nyugat-európaiaknak: hatásos védelem a szegénység ellen, méltányos bérek és munkakörülmények, a munka és magánélet egyensúlya, minimumnyugdíj, színvonalas és elérhető egészségügy, a hátrányos helyzetűek és a fogyatékossággal élők megfelelő támogatása, ifjúsági garancia, ingyenes képzések, lakhatáshoz való jog.

 

Azért tartjuk történelmi jelentőségűnek a szociális EU-csúcsot és a 20 pontos szociális pillér nyilatkozatot, mert 1997 óta nem szenteltek kellő figyelmet az Unióban ennek a területnek. A mai nappal viszont elindul a szociális Európa felépítése, ami középtávon a közös piacból valódi európai közösséget teremthet. Olyan közösséget, ahol mindenki számít, ahol mindenki egyaránt biztonságban érezheti magát.

 

Budapest, 2017. november 17.

Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

 

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!