Ételosztás és adománygyűjtés.

 

Van olyan pillanat, amikor nem elég a szó: tenni kell!
Itt a tél és egy egy olyan országban élünk, melyben már-már a háborús évekre emlékeztető módon terjed a szegénység. Látni kell, hogy több százezer ember számára már a napi egy meleg ételhez való hozzájutás megoldhatatlan problémát jelent.

Ezért a Párbeszéd Magyarországért (PM) és a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom a téli szezonban rendszeres ételosztást és adománygyűjtést szervez az ország számos pontján.


Elfogadhatatlannak tartjuk azt a szegény-ellenes kormánypolitikát ami elnézi, sőt előidézi, hogy a 21. században egy Európa szívében lévő államban tízezrek éhezzenek, százezrek nyomorogjanak.

Mi minden rendelkezésünkre álló politikai eszközt felhasználunk arra, hogy felszámoljuk az Orbán kormány szívtelen szegény-ellenes politikáját. A nincstelenség felszámolása érdekében állunk ki az Alapjövedelem mellett is. Ám a Fidesz által kiüresített demokráciában immáron a hagyományos politikai eszközök nem elegendőek.

A válság annyira széleskörű, hogy közvetlen segítségnyújtásra van szükség.

Ezért viszünk rendszeresen adományokat az ország legszegényebb régióiban lévő kis-falvakba (jelenlegi célterületek Borsod és az baranyai Ormánság).

Természetesen nem gondoljuk, hogy egy ételosztás, vagy adomány körút még ha rendszeres is, meg fogja oldani a teljesen elhibázott gazdaságpolitika okozta krízist, de nem nézhetjük tétlenül, hogy az éhezés és a nincstelenség egy köznapi, elfogadott jelenséggé váljon.

 

 

Mit tudsz segíteni?

Szakmai háttéranyagunk : Látszat és valóság - a magyar szociális válság