bank
Megosztás
2015.1.14. |

A kormány átláthatatlan módon, a magyar adófizetők pénzéből vesz bankokat, rendre rossz üzleteket kötve, az adófizetők pénzét herdálva. Ehhez a forrást kormány egy olyan politikával teremti elő, melyben a szegényeket az utolsó gombig adóztatja, a bankvezéreket pedig kormányzati állásokkal jutalmazza. A PM felszólítja a kormányt, hogy Töröcskei István lemondását követően vizsgálja ki a bankszakmában végzett tevékenységét és adjon magyarázatot arra, hogyan kerülhetett Töröcskei az ÁKK élére.

 

A Széchenyi Bank megvásárlása bizonyítja a kormány oligarchamentő politikáját. A kormány több milliárd forintnyi közpénzből kárenyhítési alapot hozott létre a bank betéteseinek, azonban a kártalanítás leginkább a milliárdosoknak kedvez.

 

Töröcskei István lemondása az ÁKK éléről időszerű volt, személyében megtestesül a kormány oligarcha politikája. Pénzügyi terén amilyen könnyen jutott lehetőségekhez, olyan nehezen tudott élni azokkal: problémákat, károkat, veszteségeket hagyott maga után. 

 

Ezért a lemondás nem elég, alaposan ki kell vizsgálni Töröcskei tevékenységét. A PM követeli, hogy a kormány adjon választ milyen milliárdos betéteseket véd a Széchenyi Bank a kárenyhítési alap létrehozásával? Mennyi közpénzt kell még elkölteni balul sikerült bankvásárlásra az adófizetők kárára?

 

Budapest, 2015. január 14.

 

Szabó Zsolt, a PM gazdasági szakpolitikusa

 

(kép:www.piacesprofit.hu)