holland nagykövet
Megosztás
2017.8.25. |

A Párbeszéd szerint Szíjjártó Péternek azonnal le kell mondania a holland diplomáciai kapcsolatok példa nélküli felrúgásáért! Az Orbán-kormány a magyar nagykövet visszahívásával ismét csak azt bizonyítja, hogy Magyarországra Putyin alattvalójaként tekint, nem pedig mint az Európai Unió tagjára. Szíjjártó távozzon, mielőtt hadat üzen a teljes Uniónak!

Gajus Scheltema távozó holland nagykövet a 168 órában megjelent interjújában pontosan jellemezte az Orbán-kormány üzelmeit. Szíjjártó Péter részéről aránytalan túlkapás a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése még akkor is, ha a Fidesznek fáj az igazság.

A távozó holland nagykövet ugyanis nem a magyar embereket, nem Magyarországot, hanem a Fidesz-kormányt kritizálta. Amikor Gajus Scheltema azt nyilatkozta: "Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert", éppen a magyar emberek érdekét védte. Ha Szíjjártó szerint az Orbán-kormány nem korrupt, akkor pedig azért nem tehet diplomáciai lépést.

A keleti fordulat látványos kudarca, az Unión belüli eljelentéktelenedés és a V4-ek széthullása után itt a legfőbb ideje, hogy Szíjjártó távozzon a miniszteri székből, és Magyarország az alapoktól gondolja újra a külpolitikáját. 

Budapest, 2017. augusztus 25. 

Szabó Tímea 
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő
Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, társelnök

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!