Megosztás
2020.4.30. |

A Párbeszéd panasszal fordul Kozma Ákoshoz, az alapvető jogok biztosához, amiért a kormány a koronavírus-járvánnyal összefüggésben különleges gazdasági övezetté minősítette át a gödi Samsung gyárat.

A párt elnökségi tagja szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a kabinet lépése miatt a cég nem a helyi, hanem a Pest megyei önkormányzatnak fizeti be az iparűzési adót.

Szabó Zsolt úgy fogalmazott: a kormány továbbra is azt gondolja, hogy a vírus elleni védekezés címszavával bosszút lehet állni az ellenzéki önkormányzatokon és el lehet venni az összes forrásukat.

A dunaújvárosi alpolgármester azt mondta, nem csak az a baj, hogy a magyar önkormányzatoktól már a gépjármű- és az idegenforgalmi adókból származó bevételeket is elvonták, hanem az, hogy nem kaptak forrásokat a járvány miatt felmerülő új feladataik elvégzéséhez.

A politikus felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy segítse az önkormányzatokat a védekezésben, a spórolást pedig a focistákon, a stadionokon és a "nyakra főre elszórt milliárdokon" kezdje.

 

(MTI)