Hegyesi Beáta
Megosztás
2017.10.29. |

A múlt héten több nyilatkozattal is sikerült bebizonyítani a KDNP-nek, hogy teljesen alkalmatlan a kormányzásra. A kilakoltatási moratórium április 30-ig történő meghosszabbításának csak a szavazatszerzés a célja. Semjén Zsolt migránsozásának pedig a hangulat- és gyűlöletkeltés. A Párbeszéd továbbra is törvénymódosító javaslatokkal és a kormány elszámoltatásával küzd a devizahitelesek megmentéséért és a nők jogaiért.

A KDNP azt javasolta a héten, hogy két héttel hamarabb november 15-én kezdődjön és 2018. április 30-ig tartson a kilakoltatási moratórium. A kisebbik kormánypárt javaslata csak látszatintézkedés, nem oldja meg a bajba jutott devizahitelesek problémáit, csak eltolja azt az országgyűlési választások utánra. A Párbeszéd szerint azért, hogy a kampányban ne láthassunk magukra hagyott, szerencsétlen sorsú családokat.

A KDNP képviselői nem támogatták a Párbeszéd javaslatát, amely nem április 30-ig, hanem az Európai Unió Bíróóságán folyamatban lévő perek végéig, augusztus 1-ig, függesztette volna fel a kilakoltatásokat. Trócsányi László pedig nem tartja magát felelősnek azért, hogy az Országos Bírói Hivatal honlapján helytelenül 7050 devizás per van említve, miközben valójában 35 ezer per indult csak tavaly és idén. Tállai András NAV-elnök szerint a devizahitelek kivezetődtek, nincs már ezzel mit foglalkozni, vagyis a magyar kormányt nem érdekli, ami az uniós bíróságokon zajlik.

Közben Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes is egy másik világot vizionált a héten, szerinte eltörpülnek majd a mostani szexuális zaklatásos esetek, ha illegális bevándorlókat kell betelepítenünk, a muszlimok ugyanis sokkal több magyar nőt fognak megerőszakolni. A miniszterelnök-helyettes jól tenné, ha kicsit jobban beleásná magát a magyar bűnözési statisztikákba, kiugróan magas adat ugyanis, hogy tavaly 100 nő halt meg bántalmazás miatt, többségüket saját hozzátartozója bántalmazta, nem a bevándorlók. Tavaly 300 esetben tettek zaklatás miatt feljelentést, de ez az áldozatvédelem hiánya és az áldozathibáztatás miatt jóval több lehet ennél.

 

Budapest, 2017. október 29.

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!