Karácsony Gergely
Megosztás
2018.3.19. |

Európai uniós biztosokkal, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetőivel és az Európai Szakszervezeti Szövetség képviselőivel tárgyalt, illetve tárgyal Brüsszelben Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A politikust Jávor Benedek és Ujhelyi István EP-képviselők hívták meg az EU székhelyére, ahol kedd este fórumon találkozik a belga fővárosban élő magyarokkal. 

 

Magyarország helye Európában van, egy megújuló és szociális Európai Unióban, amely minden magyar állampolgár számára a felemelkedés lehetőségét jelenti - hangsúlyozta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn Brüsszelben.

"Azért jöttem Brüsszelbe, hogy megerősítsem a tárgyalópartnereimnek: a magyar választók április 8-ikán egy olyan kormányt juttathatnak hatalomra, amely nem ellopni, hanem felhasználni akarja az európai uniós pénzeket” — mondta Karácsony magyar újságíróknak. Hozzátette, hogy az általa vezetett kormány hathatós korrupcióellenes intézkedésekre készül, és csatlakozni fog az Európai Főügyészi Hivatalhoz, amely nyomozati és vádhatósági eljárásokat folytathat az Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények ügyében. (Eddig 21 tagállam jelentette be, hogy a várhatóan jövőre felálló uniós intézmény tagja kíván lenni.)

A miniszterelnök-jelölt szerint a közösségi forrásokat az emberek jólétének javítására és szociális biztonságának az erősítésére fogják fordítani. "Azt szeretnénk, ha a magyar kormányt büntetnék meg a magyar választópolgárok, és nem a magyar választópolgárokat az Európai Unió” — mondta Karácsony Gergely arra a kérdésre, hogy támogatná-e a súlyos szankcionálási lehetőséget is tartalmazó 7. cikkelyes eljárás megindítását Magyarországgal szemben.

 

Hír forrása: Népszava

Fotó: Ujhelyi István

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!