Megosztás
2015.6.30. |

A Párbeszéd Magyarországért azt követeli, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket, hogy a debrecenihez hasonló helyzetek ne fordulhassanak elő - közölte keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

 

    Szabó Tímea azt is sürgette, hogy szintén uniós források terhére a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal azonnal vegyen fel száz új alkalmazottat, akik a menekültügyi eljárások elbírálásában segíthetnek. A rendőrségnek az óriásplakátok őrzése helyett a befogadótáborok körül kellene biztosítania a rendet - jelentette ki a független képviselő.
    Szabó Tímea menekültügyi konzultációs fórum felállítását javasolta a parlamenti pártok vezetőiből és szakértőiből.
    Szerinte, ami hétfőn a debreceni táborban történt, egyértelműen a kabinet hibája, ugyanis a tábor fél éve kétszáz százalékos kapacitáson működik.
    A PM szerint Magyarországon van menekültprobléma, de a legnagyobb probléma az, hogy a kormány nem tesz semmit a megoldás érdekében - mondta. Arra a felvetésre, hogy másfél héttel ezelőtt Barabás Richárd, a párt szakszóvivője azt mondta, a probléma egyáltalán nem olyan súlyos, mint amilyennek a kormány megpróbálja beállítani. Szabó Tímea kérdésre válaszolva kijelentette: a kabinet által folytatott "hisztériakampány" nagyságrendekkel próbálja felnagyítani a problémát.



MTI 2015. június 30., kedd 13:54