Megosztás
2016.11.25. |

A népesség tíz százaléka él a legelmaradottabb térségekben. - A lakások 16 százalékában vécé sincs.

Főként a keleti és a déli határ mentén helyezkednek el Magyarország legfejletlenebb járásai, amelyekben közel egymillió ember él. Az átlagosnál sokkal kevesebb errefelé a foglalkoztatott, több a gyermekkorú és az eltartott, az országos átlagnál magasabb a születések száma, de jóval kedvezőtlenebb a halálozási arány is. Magas a munkanélküliség, alacsonyak a bérek és a nyugdíjak, rengeteg a rokkantnyugdíjas, a gyerekek közel fele pedig szegényes körülmények között él. A képzett munkaerő folyamatosan költözik el a fejletlen vidékekről, ami tovább súlyosbítja a járások kilátástalan helyzetét – többek között ezeket a megállapításokat tartalmazza a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) lapunk által megismert legfrissebb kiadványa, amely hazánk legelmaradottabb vidékeit vette górcső alá. - A Magyar Nemzet teljes cikke.

 

A Párbeszéd Magyarországért az ország egyetlen pártja melynek újszerű, részletes programja van a további lecsúszás megakadályozására, a létbizonytalanság megszüntetésére.
Alapjövedelem, többkulcsos, igazságos jövedelemadó, radikális (nettó!) béremelés, otthonteremtő programot indítunk, megadóztatjuk az offshore-ba kimentett pénzeket, az óriás vagyonokat és felszámoljuk a kilobbizott nagyvállalati adókedvezményeket. Ismerd meg a teljes programot, itt, mert nekünk mindenki számít!


A Párbeszéd Magyarországért újraértelmezi az állampolgárságot és azt mondjuk, hogy az állampolgárság része a életszükséglethez való pénz biztosítása.



Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!
Csatlakozz!

 

 

 

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet