Megosztás
2015.2.3. |

Amióta az állam bekebelezte az intézményeket nem, hogy csökkent volna az adósságuk, hanem drasztikusan nőt a kifizetetlen számlák száma.  

A Magyar Államkincstár legfrissebb közzétett adataiból kiderült: a 2010 óta tartó Fidesz kormányzás alatt majdnem négyszeresére nőtt a költségvetési intézmények összetartozása. Ez jelenleg mintegy 100 milliárd forint. Azért hogy Orbán Viktor és barátai hiány csökkentés fényében tündökölhessenek egyre csak nő az intézmények adóssága. Nem kapnak elég forrást a feladataikra és egyre csak görgetik tovább az adósságaikat, a problémáikat! 

 

 

Miközben a kormány közpénzen urizál,  értelmetlen presztízsberuházásokra szórja a pénzt,  Orbán Viktor a háza mellé stadiont épít, és irodájának Várba-költöztetését tervezi, veszteséges bankokat vásárol, addig az iskolákban nincsen kréta, a tanárok egy luxusként gondolnak a fizetett helyettesítésre. A beteg pedig reménykednek, a kórházakban ahol lassan már gyógyszerre sem futja, miközben ezernyi szolgálati autó jut Fideszes pártkatonáknak!Arról ne is beszéljünk hogy a körülmények miatt napi 3 orvos hagyja el hazánkat.  Nem jártak jobban a beszállítók, sem akik futnak a pénzük után, várják, hogy megkapják azt ami jár. 

 

 

A költségvetési intézmények egy jelentős része oktatási és egészségügyi intézmény, amelyeket a kormány korábban azért államosított, hogy az adósságaikat csökkentse. Ezzel szemben mára a kormánynak sikerült elérnie, hogy veszélybe kerüljön az intézmények üzemeltetése. Ma már csak az áram és fűtésszállítók jóindulatán múlik, hogy a tartozások miatt lekapcsolják-e a szolgáltatásokat az iskolákban és az kórházakban.

 

 

A PM írásbeli kérdésben fordul Balog Zoltán Nemzeti Erőforrások Miniszteréhez, hogy megtudja: mit kíván tenni a kormány a katasztrófa elkerüléséért, illetve hogy gondolja, hogy továbbra is eladósítják az intézményeket és veszélybe sodorják a szolgáltatásokat, miközben az államosítás mellett korábban pont az volt a kormány érve, hogy csökkentsék, illetve megszüntessék az intézmények adósságállományát.