Barabás Richád
Megosztás
2018.6.18. |

A Párbeszéd legfontosabb céljai közé tartozik az emberek közötti egyenlőség megerősítése, az egyenlőtlenségek csökkentése és a hátrányos helyzetűek felemelése. Különösen fontosnak tartjuk, hogy országosan is jól működő, könnyen elérhető önkormányzati bérlakásokkal segítsük a lakhatási problémákkal küzdőket. Éppen ezért rémítően sokkolónak tartjuk a XX. kerület Lakatos családot illető döntését, ahol egy olyan családot készülnek utcára tenni, amelynek legfiatalabb tagján egy éve egy súlyos betegség miatt mindkét lábát és 9 ujját érintő amputációt hajtottak végre.

Őszintén reméljük, hogy ez a döntés sok apró figyelmetlenség együttesének, nem pedig politikai szándéknak köszönhető. Sürgetjük a XX. kerület önkormányzatát, hogy mielőbb bírálja felül ezt az embertelen döntését és haladéktalanul rendezze a kialakult helyzetet. Hibázni egyszer lehet, de kétszer nem. A tisztánlátás elősegítése érdekében a Párbeszéd a döntésnél tartózkodó önkormányzati képviselője ellen belső vizsgálatot indít.

Egyúttal szeretnénk kifejezni az együttérzésünket a Lakatos családdal. Bármi is legyen az önkormányzat döntése, a Párbeszéd eltökélt abban, hogy a család segítségére legyen és kielégítő módon rendezze a lakhatásukat.

Budapest, 2018. június 18.
Barabás Richárd
a Párbeszéd szóvivője

 

Csatlakozz!