Megosztás
2016.3.4. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint csak egy „igaz ember” indulhat eséllyel a dunaújvárosi időközi választáson június 5-én. Egy új, helyi, hiteles jelöltre van szükség a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő helyére, aki képes felvállalni a politika megújítását. A Párbeszéd Magyarországért ezért egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat.

 

A PM szerint egyértelmű, hogy a dunaújvárosi gyilkossággal szakaszhatárhoz értünk: a politikának teljesen meg kell újulnia és ez a megújulás csak úgy képzelhető el, ha új, hiteles, nem kompromittálódott emberek lépnek be a politikai térbe és válnak választhatóvá. A PM meggyőződése, hogy meg kell találni ezeket az "igaz embereket" a helyi politikában, hogy országosan is leváltsuk a páratlanul korrupt Fidesz-rezsimet.

Több ízben láthattuk - akár az időközi választásokon - hogy sikerrel járhat egy veszprémi típusú forgatókönyv, ahol nem a pártok érdekei dominálnak, ahol nem a szekértábor-logika működik, hanem létrejön egy olyan széles körű együttműködés, amely pártokon túlnyúlva oda tud állni egy-egy hiteles, helyben ismert, és nem kompromittálódott jelölt mögé. 

A Párbeszéd Magyarországért szerint Dunaújvárosban is ez lehet a nyerő recept, ott is meg kell találni azt az "igaz embert" aki felvállalja a politika megújítását. Ezért a PM egy minél hamarabbi egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat.

 

Budapest, 2016. március 4.

Szabó Zsolt

dunaújvárosi önkormányzati képviselő

 

Új. Bal. Zöld.