római-parti népszavazás
Megosztás
2017.10.17. |

Mint ismert, hétfőn a kezdeményező Párbeszéd és Együtt pártok mellett a DK, az LMP, az MKKP, a Liberálisok, az MSZP, a MOMA és a Momentum részvételével elkezdődött az aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a Római-partra tervezett mobilgát sorsáról. Mindemellett tegnap csatlakozott a Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport, ma pedig a több civil szervezet alkotta Szövetség a Római-partért is. 

Az Együtt és a Párbeszéd aktivistái a város 15 pontján, minden helyszínen legalább napi 6 órán keresztül gyűjtik a választópolgárok aláírásait. A két párt naponta legalább 50 aktivistát mozgósít. 

A két párt ezzel az aktivitással az első 24 órában - a ma délutáni számokkal együtt - már több mint 10 ezer aláírást gyűjtött össze.

Az Együtt és a Párbeszéd más pártokkal és civilekkel együttműködve továbbra is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy összegyűljön a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer aláírás. Kitelepüléseinken továbbra is várjuk a választópolgárok támogató kézjegyeit, illetve aktivisták jelentkezését. 


Budapest, 2017. október 17.
Pataki Márton
az Együtt budapesti elnöke 
és 
Béres András
a Párbeszéd III. kerületi önkormányzati képviselője

 

Védjük meg a Rómait! Segítsd az aláírásgyűjtést!