női egyenjogúság
Megosztás
2017.3.27. |

A kormány szerint csak a hanyatló Nyugaton van női-férfi egyenjogúság, itthon erre nincs szükség, kár is foglalkozni vele. A Párbeszéd szerint azonban Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha megteremti a férfiak és nők közötti esélyegyenlőséget. A párt most újra benyújtja törvénymódosító javaslatait egy igazságosabb családpolitikáért.

 

A Párbeszéd szerint minden nőnek magának kell döntenie: hogyan tud teljes életet élni. A kormánynak pedig kötelessége, hogy biztosítsa: akár családban, akar egyedülállóként is ugyanaz a megbecsülés járjon egy nőnek, mint egy férfinak. Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha sikeres nők élnek benne. A Fidesz-KDNP kormányban jelenleg egy női miniszter sincs, az Országgyűlésben a nők aránya pedig mindössze 9 százalék. Sőt, a kormány tagjai rendszeresen tesznek a nőket megalázó és lekicsinylő kijelentéseket.

A Párbeszéd "Mindenki számít!" programjának fontos részét képezi a nők helyzetének és esélyegyenlőségének javítása. Ezért a párt most újból beadja törvény- és törvénymódosító javaslatait, amelyekkel igazságosabb családpolitikát, női kvótát, és a mostaninál a nők számára kedvezőbb gyermek- és családvédelmi törvényt lehet létrehozni.

A Párbeszéd március 30-án egy konferenciát rendez Párbeszéd a nőkért címmel, amelyen több civil szervezettel közösen járjuk körbe a témát.

Budapest, 2017. március 27.
Hegyesi Beáta
a Párbeszéd elnökségi tagja

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!