Tordai Bence
Megosztás
2018.7.13. |

A Párbeszéd véleménye szerint a devizahitel-válság felszámolására, valamint a lakásfenntartási támogatások és a szociális lakásépítési program kibővítésére is szükség van ahhoz, hogy meg lehessen előzni az inárcsihoz hasonló tragédiákat.

    Tordai Bence parlamenti képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy szerda reggel az inárcsi családsegítői irodában egy férfi késsel megölt egy ott dolgozó nőt.
    A részvétét kifejező politikus azt mondta, tudomása szerint korábban nem történt ilyen eset Magyarországon, de "várható volt", hogy a szociális feszültségek és a súlyosbodó társadalmi válság hasonló tragédiákhoz vezethetnek. 
    Menthetetlen és megbocsáthatatlan, amit a támadó tett, de "tökéletesen érthető, hogy mi vezetett idáig" - fogalmazott. Az elmúlt nyolc évben nem sikerült kezelni a devizahiteles és a lakhatási válságot, a szociális rendszer pedig nemcsak hogy nem segít, de a családsegítőket és szociális munkásokat is akadályozza, hogy a munkájukat végezzék - jelentette ki a képviselő.
    Tordai Bence közölte, hogy ezért külön szavazásra kérik ki a devizaadósok helyzetének rendezéséről, valamint a lakásfenntartási és szociális bérlakásépítési támogatások bővítéséről szóló költségvetési módosító javaslataikat.
    A Párbeszéd a szociális dolgozóknak is nagyobb szakmai támogatást akar adni, hogy elvégezhessék a munkájukat - hangsúlyozta. A párt ezért azt indítványozza, hogy 150 milliárd forint elkülönítésével a közszolgálatban dolgozók alapilletményét emeljék 38 ezerről hatvanezer forintra. A család- és gyermekvédelmi ellátásban dolgozók számára a Párbeszéd további 25 milliárd forintnyi pluszforrást szeretne biztosítani - tette hozzá.
    Végül kezdeményezte, hogy az inárcsi tragédia dátumát, július 11-ét, nyilvánítsák a családsegítők napjává.

 

MTI


Csatlakozz!