Szabó Tímea
Megosztás
2018.6.5. |

 Szabó Tímea (Párbeszéd) értelmezhetetlennek és alkalmazhatatlannak nevezte az alaptörvény hetedik módosítását. A javaslat egy jó része csak "politikai lózung", hogy eltereljék a figyelmet az ország valós problémáiról, az egészségügy szétveréséről, az évek óta nem emelkedő nyugdíjakról vagy a katasztrofális demográfiai mutatókról.
    Eddig sem lehetett idegen népeket betelepíteni Magyarországra és a magyar közjog eddig sem ismerte el az uniós jog elsőbbségét - hangsúlyozta. Azon véleményének is hangot adott, hogy ez a rendelkezés a kötelező betelepítési kvóta megakadályozására sem alkalmas. A rendőrség feladatainak a határvédelemmel való kibővítéséről azt mondta, azzal kellene foglalkozni inkább, hogy megbecsüljék a rendőrök munkáját, biztosítsák számukra megfelelő körülményeket.
    Szabó Tímea szerint a gyülekezési joggal kapcsolatos módosítás nem oldja meg a problémát, nem felel meg az egyértelműség követelményének. Azzal egyetértenek, hogy éjszaka a kertvárosban ne lehessen "bömbizni", de lehet-e a Parlamenttel szemben lévő Alkotmány utcában tüntetni, ahol szintén vannak magánlakások? - vetette fel. 
    A törvényjavaslat "legaljasabb részének" az önálló közigazgatási bíráskodás létrehozását nevezte. Szerinte annak egyértelműen az a célja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beváltja március 15-i "fenyegetéseit", jogi és politikai elégtételt vesz ellenségein.
    Le akarnak számolni a bíróságokkal. Orbán Viktor egyszerűen Észak-Koreát akar csinálni Magyarországból - hangoztatta Szabó Tímea.
    Azt monda, ha módosítani akarják "a vattacukor-alaptörvényt", akkor írják bele a többi között a lakhatáshoz való jogot, illetve azt, minden magyar embernek ingyen hozzá kell jutnia a megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

 

MTI

 

Csatlakozz!