Megosztás
2015.1.26. |

A Párbeszéd Magyarországért azt szeretné, ha Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Matolcsy György jegybankelnök az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt számolna be az MKB Bank megvásárlásának körülményeiről - közölte az MTI-vel hétfőn Szabó Zsolt.

 

    Az önkormányzati képviselő elmondta, a testületet ellenzéki tagjainak már levelet is írtak az ügyben.
    A PM gazdasági szakpolitikusa úgy fogalmazott: a veszteséges pénzintézet megvételével a kormány előbb "rossz boltot csinált", most pedig "utolsó leheletéig titkolja az igazságot". Hozzátette, hogy sajtóinformációk szerint a vétel 200 milliárd forintba került, de a Nemzetgazdasági Minisztérium minősített adatokra való hivatkozással megtagadta a párt közérdekű adatigénylését. 
    A PM szerint súlyos aggályok merültek fel a vásárlás során, ezért azt várják, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságát vezető fideszes Rogán Antal hívja össze a testület ülését, ahol meghallgatják Seszták Miklós fejlesztési minisztert és Matolcsy György jegybankelnököt az ügyben  - közölte. Emellett Polt Péter legfőbb ügyészt is felkérik, hogy hanyag kezelés gyanúja miatt kezdjen vizsgálatot.



MTI alapján