A_fejétől_bűzlik_a_hal
Megosztás
2014.9.3. |

Sereghajtók lettünk a versenyképességben

Az Együtt-PM szerint a kormánynak be kellene látnia, hogy hibázott

 

Magyarország leszakadása immár megállíthatatlannak tűnik mind a régióban, mind az Európai Unióban: a Világgazdasági Fórum és a Kopint-Tárki legújabb kutatása szerint a 28 uniós tagállam közül Magyarország csak a 24. a versenyképesség tekintetében – immár Románia mögé csúsztunk. A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy a kormány felélte tartalékait, és ha semmi sem változik, az Orbán-kormány hosszú évtizedekre elvághatja Magyarországot a fejlődéstől, gazdasági növekedéstől, ami leginkább a munkahelyteremtésre lesz negatív hatással.

A Világgazdasági Fórum és a Kopint-Tárki közreműködésével készült legfrissebb Globális Versenyképességi Index eredménye szerint a 28 uniós tagállam közül csak a 24. Magyarország. Így immár nem Lengyelországgal és Csehországgal vagyunk egy kategóriában, hanem Horvátországgal, Szlovákiával és Bulgáriával.

A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy a kormány állításaival ellentétben az elhibázott, évek óta folytatott gazdaságpolitika nem vezet eredményre. Mindez pedig hosszú évekre elzárhatja Magyarországot attól, hogy felzárkózzon a fejlett nyugati államok sorába, a gazdasági fejlődés tekintetében versenyben maradjon a régió országaival és új, megélhetést biztosító munkahelyek jöjjenek létre.

Az Együtt-PM szerint a kormánynak be kellene látnia, hogy hibázott: azonnali versenyképesség-javító intézkedésekre van szükség; véget kell vetni a befektetők bizalmát aláásó, kiszámíthatatlan gazdaságpolitikának; valamint hathatós intézkedéseket kell bevezetni a korrupció visszaszorítása és a közpénzek átláthatósága érdekében is.

 

Együtt - PM Szövetség

 

Budapest, 2014. szeptember 3.