Megosztás
2016.3.10. |

Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért (PM) csepeli önkormányzati képviselője a mai napon rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a csepeli HÉV ügyében. Erre azért volt szükség, mert a legutóbbi rendes ülésen a Fidesz nem vette napirendre a képviselő előterjesztését. Annak ellenére nem lehetett az ügyről tárgyalni, hogy Borbély Lénárd, Csepel polgármestere folyamatosan a párbeszédet kéri számon az ellenzéki képviselőkön. Pedig ő az, aki több mint egy hónapja nem válaszol a HÉV-vel kapcsolatban feltett kérdésekre, ő nem vett részt az ügyről tartott lakossági fórumon, hogy kifejtse véleményét, most pedig a képviselő-testület előtti tárgyalásra is nemet mondott.

 

 

Mivel a Fidesz folyamatosan akadályozza a kérdés napirendre vételét, nem maradt más választás, mint a törvény adta joggal élve rendkívüli ülést kezdeményezni, amelyet aláírásukkal a PM mellett, más ellenzéki pártok is támogattak. A rendkívüli ülés megtartásáig a PM folyamatosan gyűjti a HÉV továbbfejlesztéséért az aláírásokat, amelyeket be fog mutatni a polgármesternek.

A PM elkötelezett a párbeszéd és a nyílt, érvekre alapozott vita mellett. A HÉV ügyében csak akkor hozható végleges döntés, ha a szakmai szempontok figyelembe vétele és a lakosság megfelelő bevonása megtörtént.

 

Budapest, 2016. március 10.

Hudák János 

a PM elnökségi tagja, csepeli önkormányzati képviselő

 

Csatlakozz! - http://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Új. Bal. Zöld.