Hegyesi Beáta
Megosztás
2017.11.15. |

Ez a főügyész Párbeszédnek adott írásbeli válaszából, valamint az ügyészség sajtónak küldött tájékoztatásából derült ki. Polt Péter ügyészsége nem indított nyomozást a Puncs.hu miatt, sem tiltott EU-s támogatás, sem prostitúció elősegítése, kerítés miatt.

 

Polt Péter írásbeli válaszából kiderül, hogy folynak nyomozások a Jeremie-program tiltott támogatásaival kapcsolatban, ám ezek nem érintik a Puncs.hu-t. A Dating Central támogatása miatt egy magánszemély tett korábban feljelentést, ám azt az ügyészség elutasította. Hegyesi Beátának, a Párbeszéd elnökségi tagjának feljelentése ügyében - a hírek szerint - szintén nem indult nyomozás, bár erről a politikust még nem tájékoztatták.

 

A Párbeszéd szerint a Legfőbb Ügyészség azért nem vizsgálódik ezekben az ügyekben, mert a Puncs.hu körüli szálak összefonódnak a kormányzati körökkel. Az EU-s tiltott támogatást a portált üzemeltető cég Hernádi Zsolt tőkealapjától kapta. Nem mellesleg a Hernádi Zsolt vezette MOL a napokban Tállai András nyomására csökkentette a benzinárakat Mezőkövesden. Hernádit nem először segíti ki a fideszes ügyészség: a horvát korrupciós botrány kapcsán a legfőbb ügyész hivatala szintén hamar kimondta: nincs bűncselekmény.

 

A Párbeszéd nem hagyja, hogy a korrupciós ügyek feltáratlanul maradjanak; a párt továbbra is elkötelezett a korrupcióellenes ügyészség felállítása mellett, amely javaslat Karácsony Gergely miniszterelnöki programjában is szerepel és, amelyet a párt már többször benyújtott az Országgyűlésnek, de a kormánypárt képviselők hallani sem akarnak róla, nem véletlenül.

 

Budapest, 2017. november 15.

Hegyesi Beáta

a Párbeszéd szakpolitikusa

elnökségi tag

 

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!