Megosztás
2015.10.2. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) kikérte a Miniszterelnökségtől az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által készített dokumentumokat Homolya Róbert miniszterelnöki biztos összeférhetetlenségével kapcsolatban - közölte az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

 

    Tordai Bence azt mondta, a sajtóhírek szerint a dokumentumok bizonyítják, hogy nyolc ügyben is összeférhetetlenséget állapított meg az OLAF Homolya Róberttel kapcsolatban, amikor a biztos a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese volt. Kifejtette: Homolya beosztottai döntöttek az uniós fejlesztési pénzek elosztásáról, ezek közül 652 millió forintot pedig Homolya Róbert cégei vittek haza.
    A szóvivő szerint Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek két útja van: a szokásos maffiaállami megoldás, miszerint utolsó csepp vérükig védik az embereiket, vagy a jogállami megoldás, hogy felkéri a miniszterelnöki biztost, távozzon posztjáról.
    A Népszabadság online kiadása csütörtökön írt arról, hogy a Miniszterelnökség egyik vezető munkatársával kapcsolatban tárt fel bizonyítható összeférhetetlenséget az OLAF. A szálak a Pro Vital Zrt.-hez és a Homolya Ügyvédi Irodához vezetnek, melyek korábban Homolya Róberthez voltak köthetők - írták.
    Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta az ügyről: súlyos állításokat fogalmazott meg a szervezet, szeretne az OLAF-fal beszélni arról, hogy ezek helytállóak-e, mert a kérdés az elmúlt öt évben rendszeresen felvetődött, a közbeszerzésben részt vevő hatóságok azonban folyamatosan megcáfolták azt.MTI 2015. október 2., péntek 14:37