Alexisz Ciprasz
Megosztás
2015.1.25. |

Az új görög baloldal, mely a korrupcióba és megszorításokba belebukott régi baloldal romjain nőtt fel, történelmi sikert ért el. A PM elnöksége gratulál, és sok sikert kíván görög barátainknak!

 

A régi baloldal gyakorlatilag eltűnt, a jobboldal pedig vereséget szenvedett Görögországban. A Sziriza hordozza milliók reményét, hogy van kiút az érzéketlen megszorítások politikájából, és hogy nem a szegényeket eltaposva lábal ki az ország a véget nem érő válságból.

 

A görögök bölcsességét mutatja, hogy az eddig regnáló politikai elittől nem a rasszista szélsőjobb karjaiba menekültek, hanem egy új baloldali erőt tüntetnek ki bizalmukkal. Jó példával járnak elöl. A Szirizának, ha átveszi a kormányrudat, kötnie kell majd néhány kompromisszumot – de biztosak vagyunk benne, hogy elveit nem fogja feladni.

 

Az új görög baloldal harcolni fog egy demokratikus, szociális, erőszakmentes, fenntartható és – ahogy ők fogalmaznak – feminista Görögországért és Európáért. Osztjuk az értékeiket, és tiszta szívből szurkolunk nekik és a görög népnek.

 

Budapest, 2015. január 25.

 

A Párbeszéd Magyarországért elnöksége