Megosztás
2016.1.28. |
  A Párbeszéd Magyarországért (PM) internetes aláírásgyűjtést kezdett a csepeli HÉV megszüntetéséről szóló fővárosi közgyűlési rendelettel szemben.
 
    Hudák János, az ellenzéki párt elnökségi tagja, csepeli önkormányzati képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, a Fővárosi Közgyűlés szerdán Csepelt ajánlotta az egyik lehetséges budapesti olimpiai helyszínnek, az ehhez kapcsolódó tervekben pedig a Boráros tér és a XXI. kerület között közlekedő HÉV villamosra cserélése is szerepel.    
    A PM politikusa felháborítónak nevezte, hogy a budapesti városvezetés az érintett kerületi lakosokat meg sem kérdezve döntött egy olyan nagy változtatásról, amely feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd a Csepelről bejáróknak - fejtette ki.    
    Hudák János emellett azért is elhibázottnak tartaná a villamosvonal kialakítását, mert az szerinte feltételezhetően csak ideiglenes megoldás lenne, Budapest hosszú távú fejlesztési tervében ugyanis a csepeli és a szentendrei hév föld alatti összekapcsolása szerepel az 5-ös metró néven. Kiemelte, amennyiben Budapest megkapja a 2024-es olimpiai rendezés jogát, akkor az addig hátralévő időnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a  csepeli HÉV-et legalább a Boráros térig a föld alá vezessék egy ideiglenes villamosvonal kiépítése helyett.
 
Budapest, 2016. január 28., csütörtök (MTI)
Fotó: Bíró Gyula