Parlamenti vizsgálóbizottság
Megosztás
2018.11.16. |

 A Párbeszéd nevében ma parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeztem, hogy kiderítsük: hogyan is került Magyarországra és kért menedékjogot Macedónia volt korrupt miniszterelnöke.

 

 Orbán Viktornak elég sok mindent kellene tisztáznia: hogyan került ide Nikola Gruevszki Macedóniából útlevél nélkül? Tényleg Orbán Viktor házában szállt meg ez az ember, aki két éves börtönbüntetésének letöltése elől menekült el otthonról? Mert ha igen, akkor bizony Orbán csúnyán megsértette hazánk törvényeit azzal, hogy illegális migránst bújtatott otthonában. Miért nem a tranzitzónában folytatják le a menekülteljárást, ha Orbán szerint minden menedékkérőnek ott kell várakoznia (korábban ráadásul étlen-szomjan)? Miért nem küldték vissza Szerbiába, mint a többi menekültet? Orbán Viktorra nem vonatkoznak a saját bevándorlási törvényei? Ha köztörvényes bűnözők jönnek ide menekültként, akik történetesen Orbán haverjai, ők nem veszélyeztetik hazánk biztonságát? Megannyi kínzó kérdés, amit a parlamenti bizottságnak meg kell vizsgálnia.

 

 Remélem, minden parlamenti párt csatlakozik a kezdeményezéshez, és kibogozhatjuk ezt a kacifántos ügyet. Amúgy meg gratulálok Orbánnak ahhoz, hogy a söpredékkel barátkozik megint.

 

Szabó Tímea

Csatlakozz!