Megosztás
2020.9.10. |

A Balaton-felvidék kormány általi kisajátítása csúcsát érte el az elmúlt hónapokban, miközben a felelősséget senki sem vállalja. Orbán Balázs államtitkár korábban a Párbeszéd kérdéseire szóban és írásban is azt válaszolta, hogy nem történtek szabálysértések, a természetromboló, megtévesztő építkezések minden jogszabálynak megfelelnek.

 

Ezzel szemben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájékoztatása mellett a Veszprém Megyei Kormányhivatal is arról értesített, hogy a lefolytatott ellenőrzések során hat esetben eljárást indítottak, míg egy esetben bontásra ítélték a tulajdonost – ez azt jelenti, hogy hiányos engedélyekkel kezdtek bele építkezésekbe.

 

Kormányközeli vállalkozók, Orbán Viktor családja, a NER oligarchái gazdasági épület felhúzására kérnek engedélyt, azonban ezekből számos esetben lesz luxusvilla nemegyszer úszómedencével, jakuzzival. Valótlan bejelentéseik, nem megfelelő adatközlésük miatt felmerül a hamis magánokirat felhasználás gyanúja – éppen ezért a Párbeszéd a Veszprém Megyei Főügyészséghez fordul és kezdeményezi, hogy a bejelentett adatokat vessék össze a valós helyzettel, és ha kell, akkor indítsanak nyomozást!

 

 

Budapest, 2020. szeptember 10.

Kocsis-Cake Olivio,

a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

 

(Fotó: 444.hu)