Megosztás
2020.7.23. |

Az Index.hu főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot és a szerkesztőséget ért tegnapi támadást a Párbeszéd mélységesen elítéli, és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjéhez fordul. Azt kérjük, hogy vizsgálja meg, felmerül-e politikai beavatkozás a főszerkesztő menesztésével kapcsolatban.

 

A Párbeszéd hisz a sajtószabadságban, a független médiában, a tartalmi függetlenségben és a szerkesztőségek érinthetetlenségében – az Index.hu érinthetetlenségében. Elutasítjuk a független média elleni, már sokadik támadást, a propagandaemberek független média elleni támadásait. Elutasítjuk a durva erőfölényben lévő állam közvetett vagy közvetlen beavatkozását, és elutasítjuk, valamint mélységesen elítéljük az Index.hu főszerkesztőjét és szerkesztőségét ért újabb atrocitást.

 

A Párbeszéd az Index.hu főszerkesztője menesztésének körülményei miatt az EBESZ médiaszabadságért felelős testületéhez fordul, kérve, hogy vizsgálják ki a történteket. Erős ugyanis a gyanúnk, hogy a történések mögött durva politikai beavatkozás áll, amely egyértelműen sérti a sajtószabadságot és a független magyar média működését.

 

 

Budapest, 2020. július 23.

Párbeszéd Sajtó