rabszolgatörvény
Megosztás
2018.12.11. |

Az elvándorlás Dunaújvárosban is óriási problémát jelent. A fiatalok külföldre menekülnek normális fizetésért, a városunkban maradtakat pedig nem becsüli meg a fideszes vezetés. A dunaújvárosi közalkalmazottaknak például ötezer forintos cafeteriaval szúrná ki a szemét a helyi Fidesz, mint karácsonyi jutalom. Felháborítónak tartom, hogy amíg milliárdok mennek el az élményfürdő üzemeltetésére évente, és amíg Orbán Viktor vejének a volt cége milliárdokért építette ki a dunaújvárosi stadion világítását, addig a helyiek vagy elmenekülnek, vagy az éhenhalásra sem elég jutalomért kell gürizniük!

Mindezeket fejelné meg az Orbán-kormány a rabszolgatörvény bevezetésével. Több száz plusz óra munkát varrnának a munkavállalók nyakába, cserébe pedig csak a reményt kapnák, hogy talán egyszer kifizetik majd őket. Az ellenzék épp ezért közel háromezer törvénymódosítót adott be tegnap, hogy ezzel is lassítsa a kormány rabszolgatörvényes ámokfutását, de Kövér László alázatos munkájával ezt is megakadályozták.

Mi a Párbeszéd azonban továbbra is azon dolgozunk, és azért küzdünk, hogy megakadályozzuk a rabszolgatörvény megszavazását!

Szabó Zsolt,
a Párbeszéd elnökségi tagja, dunaújvárosi önkormányzati képviselő

 

Csatlakozz!