Szabó_Zsolt_sajttáj_2015_02_21
Megosztás
2015.2.21. |

Az emberre és a természetre is veszélyes az Orbán család újabb beruházása

 

Egy felhagyott kavicsbánya bányagödrében építésitörmelék-feldolgozót tervez építeni a Fejér megyei Gánton a Nehéz Kő Kft., amely id. Orbán Győző, valamint két fivére, ifjabb Orbán Győző és Orbán Áron tulajdona. A PM szerint a helyi lakosok itt a mindennapjaikban tapasztalhatják meg azt, amit a híradókból már mindenki tud: Orbán Viktornak és családjának mindent szabad. 

 

A tervezett beruházási hely közvetlenül határos egy nemzeti parki, Natura 2000-es védett területtel. A környék lakói most jogosan félnek attól, hogy ha beindul az építési hulladék feldolgozása, akkor a zaj- és porszennyezés miatt költözniük kell otthonaikból és utcára is csak védőfelszerelésben léphetnek majd.

 

A feldolgozó megépítése és üzemelése rengeteg káros környezeti hatással jár (pl.: por- és zajszennyezés, a beszállításhoz használt utak rongálódása, a vízbázis veszélyeztetése, veszélyes hulladékok megjelenése), melyek a környező településeket is érinthetik.

 

Az engedélyt a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek kell kiadnia vagy megtagadnia, ám a korábban teljesen szétvert  hatóságot  nem várhatjuk hogy a lakók érdekeit tartja szem előtt.  Ráadásul a korábban független zöldhatóságokat az év elejétől a kormányhivatalokba integrálták, vagyis Zay Andrea főnöke – közvetve – Orbán Viktor.

 

A PM tiltakozik a rendkívül környezetszennyező beruházás ellen, mert az nem csak a természetre, de az ott élők életkörülményeit is nagymértékben károsítja.

 

Gánt, 2015. február 21.

 

Szabó Zsolt, a Fejér megyei elnöke,

a PM dunaújvárosi képviselője