Megosztás
2016.2.2. |
Orbán Viktor kevés szövetségesének egyike, Cameron brit miniszterelnök a kelet-európai bevándorlókat kizárná a brit szociális rendszerből. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az Orbán-Cameron találkozón a Fidesz-elnök feladta a kivándorolt magyarok képviseletét.
 
 
Elárulta Orbán a Fidesz-rezsim elől külföldre menekülő magyarokat, amikor Cameron előtt letette a fegyvert: a nagy szabadságharcos önös érdekből kötött alkut. A miniszterelnöki találkozón Orbán nem ért el semmilyen, a magyarok számára hasznos eredményt – az árulás bére csak annyi volt, hogy a Fidesz-elnök egy napra kitörhetett a nemzetközi elszigeteltségből.
 
A PM felszólítja Orbánt: ha komolyan gondolja, hogy nem leszünk másodrendű polgárok az Unióban, akkor minden erejével küzdjön a kelet-európai uniós polgárok, így a magyarok hátrányos megkülönböztetése, vagyis David Cameron terve ellen!
 
2010 óta több százezer magyar vándorolt ki, jelentős részük az Egyesült Királyságban talált új otthont magának; mára London a második legnagyobb magyar város. A Fidesz láthatóan nem képes arra, hogy olyan országot teremtsen, ahol az emberek otthon érzik magukat, és látnak lehetőségeket maguk előtt.
 
Ha Orbán most nem lép, azzal végleg lemond az EU más országaiban boldogulást kereső magyarok érdekeinek képviseletéről, és ezzel a PM szerint miniszterelnöki esküjét is megszegi.
 
 
Budapest, 2016. február 2.
 
a PM szóvivője