Megosztás
2016.9.7. |

-- Mit gondol a Párbeszéd Magyarországért a kvótanépszavazásról, miért javasoljuk mindenkinek a távolmaradást, és miről szól a kampányunk?

 

Ez a népszavazás egy gigantikus átverés. A kérdés és az egész népszavazás csak a Fidesz kommunikációs céljait, politikai érdekeit szolgálja.

Orbán Viktor célja nem más, mint hogy félelemkeltő propagandával elterelje a figyelmet bűnözőkormányának botrányairól és a szétrohadó egészségügyről, a zsákutcás oktatási rendszerről, az egyre növekvő, igazságtalan egyenlőtlenségekről; és folytathassa értelmetlen és káros uszítását az EU ellen;

Ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy maradjon távol ettől a népszavazástól, viszont jöjjön el a Párbeszéd Magyarországért október másodikai tüntetésére és bíztasson erre másokat is.

 

Bővebben:

http://www.atv.hu/videok/video-20160901-bokros-lajos-karacsony-gergely-es-szigetvari-viktor

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/karacsony-ertelmetlen-hazugsag-ezert-bojkottra-szolitunk-1359257

http://hirtv.hu/magyarorszageloben/egyutt-1359723

http://www.atv.hu/videok/video-20160902-kozos-plakatkampanyba-kezd-az-egyutt-a-pm-es-a-moma

http://yt2fb.com/a-nagy-npszavazssvindli/

  

 

-- Miért akar az EU betelepíteni (!) Magyarországra embereket?

Ez nem igaz. Nincs szó betelepítésről!

Az Európai Unió Tanácsa (minden tagállam miniszterei a tagjai, tehát a magyar is) elfogadott egy átmeneti(!) intézkedést, amely alapján összesen 160 ezer menedékérőt helyeznek át a menekültválság által akkor leginkább érintett három EU-s ország – Görögország, Olaszország és Magyarország – területéről más uniós országokba, hogy ezekben az országokban bírálják el a menedékkérelmeket

Magyarországnak 1294 ember kérelmét kellene elbírálnia a jövő év októberéig. 

A cél tehát az lenne, hogy a lehető legtöbb EU-s országot bevonják a kérelmek elbírálásába, így tehermentesítsék Olaszországot, Görögországot és Magyarországot.

 

Szó sincs kötelező betelepítésről!

 

Erre egyébként például Trócsányi László igazságügyi miniszter is rájött, ezért ő már úgy riogat, hogy a kérdés, tulajdonképpen nem is a mai, jelenlegi állapotokról szól, hanem az EU jövőbeni, esetleg kötelező betelepítési kvótájáról...

 

 

-- Miért nem az „igen” mellett kampányolunk?

 

Azért, mert az igen szavazatok segítenek Orbánéknak abban, hogy meglegyen a kellő számú szavazat, és érvényes legyen a népszavazás. Ráadásul ez a kérdés hazug és jogilag értelmetlen. Egy aljas és értelmetlen kérdésre nem lehet sem igennel, sem nemmel szavazni. Egy ilyen kérdés nem érdemel feleletet.

 



-- Miért bojkott? Miért nem érvénytelen szavazat?

 

Mindkettő működőképes megoldás. Fontos azonban látni, hogy a bojkott nem egyenlő a passzivitással; nem azt jelenti, hogy nem foglalunk állást. A bojkott egy tudatos cselekvés, a társadalmi aktivitás és véleményformálás egyik fontos eszköze. Ezzel nem azt mondjuk, hogy minket ez a kérdés nem érdekel, hanem csak azt, hogy nem leszünk partnerek a Fidesz hazug és alantas játékában, nem járulunk hozzá ahhoz, hogy eltereljék a figyelmet az ország lényegi kérdéseiről, és leválasszanak minket Európáról.

Az sem lényegtelen, hogy az érvénytelen szavazatokkal a szavazatszámláló bizottságokban még tudnak trükközni, a Fidesz által uralt rendszerben könnyen meglehet, hogy az érvénytelenül kitöltött szavazólapokat is érvényesnek számolják el.

 

 

 

-- Mi az álláspontunk a menekültkérdésről?

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint, mint minden normálisan működő közösségben, az Európai Unióban is közösen kell megoldani a közös problémákat. Az egyoldalú, önző húzásokkal nem oldják meg a problémát, csak áttolják azt egyik országból a másikba. Ha az EU előnyeit közösen élvezzük, akkor a problémákat is közösen kell megoldani, a terheket is fair módon kell elosztani. Nem vonhatjuk ki magunkat az európai szolidaritás köréből, ha igényt tartunk arra a számos előnyre, amit az EU Magyarországnak jelent. Olyan nincs, hogy elfogadjuk az EU pénzét és támogatását, de a közös problémák megoldásából kivonjuk magunkat.

 

Ma már egyértelműen látszik, a kormány "megoldásaként" felállított kerítés nem szünteti meg a menekültek érkezését, csupán áttolja a terhet más országokra, és embertelen körülmények közé kényszerít oltalomra szorulókat. Ez nem lehet egy közös menekültpolitika alapja.

 

-- Amit csinálni kell:

 

  • Aktív beavatkozással vissza kell szorítani az embercsempész bűnözői csoportok tevékenységét.

  • Az EU intézményeinek és tagállamainak  együttesen arra kell törekedniük, hogy segítsék a helyzet megoldását a súlyos problémákkal küszködő Görögországban és Törökországban.

  • A szélesebb nemzetközi térben meg kell találni a konfliktus helyi kezelésének módját (Szíriában, Afganisztánban, Irakban stb.). Az egyetlen tartós megoldás ugyanis az, ha a menekültek nem kényszerülnek arra, hogy útnak induljanak.

  • Az Unió határaira érkezett menekültek jogosultak méltányos menekültügyi eljárásra, ennek feltételeinek megteremtése a tagállamok és az EU közös feladata. Egy korrekt menekültügyi eljárás során eldönthető, hogy a kérelmezők megkapják-e menekültstátuszt, vagy vissza kell térniük származási országukba.

  • Mivel az emberek az Unión belül szabadon mozognak, ezért senkit nem lehet akarata ellenére arra kényszeríteni, hogy egy adott országban telepedjen le - erre szándék sincs az EU-n belül. Törekedni kell azonban arra, hogy a menedékjogot kapott emberek letelepedése okozta integrációs feladatok terhét a tagállamok megosszák egymás között.

  • Magyarország első számú feladata pedig az, hogy vonzó életkilátásokat nyújtson - nem is elsősorban a menekülteknek, hanem az itt élőknek. Hiszen ma a magyarok számára nem a bevándorlás, hanem a kilátástalan itthoni helyzet miatti kivándorlás a valódi probléma. Ez az, amire közösen fel kell hívnunk a figyelmet, és ez az, amiről Orbánék el akarják terelni a figyelmet.

 

 

Október másodikán, ha eleged van belőle, hogy hülyének néznek és közben kirabolnak, akkor szavazás helyett gyere és tüntess velünk egy szolidáris, európai, erőszak és korrupciómentes Magyarországért!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/827695177363060/