Megosztás
2016.6.14. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint a demokratikus ellenzék egyetlen esélye, ha 2018-ra megtalálja azt a 106 igaz embert, akik bírják a helyi közösségek bizalmát és integrálni tudják a kormányváltást akaró szavazókat. A párt ennek érdekében dolgozta ki az előválasztási javaslatát, amely a civileket is bevonva, demokratikus módon, a népakaratot érvényesítve képes megteremteni ezeknek az embereknek a kiválasztását.

 

A Párbeszéd Magyarországért előválasztási koncepciójában azt javasolja a demokratikus ellenzék szervezeteinek, hogy egy regisztrációs és ajánlási kampány után 2017 végéig rendezzék meg az előválasztást, ahol aztán a regisztrált szavazók a hagyományos módon és online is szavazhatnak.

Az egyéni jelöltek és a miniszterelnök-jelölt kiválasztására preferenciális szavazást javaslunk. Ez az eljárás ugyanis az egyetlen biztosíték arra, hogy valóban az ellenzéki szavazók számára a legelfogadottabb jelöltek legyenek a Fidesz kihívói.

A lista esetében a Párbeszéd Magyarországért szintén fontosnak tartja, hogy az tükrözze a szavazók akaratát, ezért az előválasztásban résztvevő szervezetek alkotta közös listát a választóknak lenne lehetősége alakítani, a politikusok sorrendjéről ők dönthetnek.  

A párt az előválasztási javaslatot a Jobbikon kívül minden ellenzéki pártnak és több parlamenten kívüli szervezetnek is elküldi és várja észrevételeiket.

A Párbeszéd részletes előválasztási javaslata itt érhető el.

 

Budapest, 2016. június 14.

Párbeszéd Magyarországért Sajtó

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!