Megosztás
2016.2.18. |

Ma a dunaújvárosi képviselő-testület fideszes tagjai nem támogatták Gál Roland visszahívását a közbiztonsági tanácsnokságból,  annak ellenére, hogy több mint egy hete gyilkossággal gyanúsítja a rendőrség a kormánypárti önkormányzati képviselőt. Dunaújvárosban a Fidesznek „hála” egy előzetes letartoztatásban ülő politikus felel a közbiztonságért. A PM szerint Gál Rolandnak le kell mondania a mandátumáról.

 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) követeli, hogy Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester, aki egyben a helyi Fidesz elnöke is, érdemben foglalkozzon végre az előzetes letartóztatásba került Gál Roland ügyével. Városvezetőként felelős azért, hogy Dunaújvárosban végre rend legyen a képviselő-testületben.

A dunaújvárosi Fidesz-frakció és a polgármester most már nemcsak saját, hanem a város hitelességét és bizalmát játssza el. A PM szerint elfogadhatatlan, hogy egy előzetes letartóztatásban lévő képviselő feleljen a város közbiztonságáért, ezért felszólítjuk Gál Rolandot, hogy minden önkormányzati tisztségéről mondjon le. Ezen kívül méltatlansági eljárást kezdeményezünk a polgármesternél, hogy a gyilkossággal gyanúsított képviselő helyett minél hamarabb újat választhassanak a városrész lakói.

 

Budapest, 2016. február 18.

Szabó Zsolt

dunaújvárosi önkormányzati képviselő, PM-elnökségi tag

 

Új. Bal. Zöld.
 
 
(A képen a gyilkossággal gyanúsított fideszes.)