Római-part
Megosztás
2017.10.17. |

Szerdán reggel 8 órára rendkívüli közgyűlést hívott össze Tarlós István. Egészen mostanáig azonban még azt sem tudni, hogy miről is fog szólni a holnapi testületi ülés. A főpolgármester visszaél a jogaival, amikor titkolni próbálja: egy sikeres népszavazási kezdeményezés miatt nem tartja be a demokrácia szabályait.

Múlt héten Tarlós István bejelentette, hogy szerda reggel 8 órára rendkívüli közgyűlést hív össze. Bár az előterjesztés még most sem érhető el a városháza hivatalos oldalán, a meghívóból tudni lehet, hogy az ülés a Római-parti mobilgátról szól majd. Sajtóhírek szerint a javaslata az lesz, hogy a testület helyezze hatályon kívül azt a korábbi határozatát, amely a parti nyomvonalon építendő mobilgátról dönt, majd fogadjon el egy újat, azonos tartalommal.

Gyáva módon ezzel próbálná Tarlós István megakadályozni, hogy a  budapestiek a Párbeszéd és az Együtt által közösen indított népszavazáson mondjanak véleményt a Római-partról és a mobilgátról. A közgyűlésig már 24 óra sincs hátra, a felelősségteljes döntéshez az előterjesztést már régen nyilvánosságra kellett volna hozni, nem holnap reggel fél 8-kor kiosztani a testület tagjainak.


Budapest, 2017. október 17.
Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja, III. kerületi önkormányzati képviselő
Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!