Szabó Tímea
Megosztás
2017.6.16. |

A „köztársasági elnök” ma hamarjában aláírta a civil törvényt, figyelmen kívül hagyva a civilek, szakértők és az ellenzék ellenérveit. A Párbeszéd szerint Ádernek Alkotmánybírósághoz kellett volna fordulnia, mert a törvény sérti az egyesülési és a szólásszabadsághoz való jogot és a diszkrimináció tilalmát.

Áder János mára elérte a schmittpáli szintet: Orbán kesztyűbábjaként viselkedik. Aláírta a lex CEU-t, hiába jelzi Sólyom László és tekintélyes alkotmánybírók aggályaikat, aláírta a lex Taigetoszt, aláírta a civil törvényt.

Az Európai Bizottság is jelezte, hogy vizsgálja, mennyiben sérültek az alapjogok. A Párbeszéd támogat minden olyan kezdeményezést, amely az alaptörvény-ellenesség vizsgálatát eredményezi.

A demokrácia megcsúfolása az is, hogy Áder a Fidesz érdekeit kiszolgálva visszaküldte az Országgyűlésben jogszerűen megbukott plakáttörvényt. A kétharmados többségét elvesztett Fidesz nem fogadja el az Országgyűlés egyértelmű döntését, és megpróbálja meghekkelni a törvényes folyamatot.

Orbán és droidjai ismét visszaélnek a joggal, csak hogy tovább korlátozhassák az ellenzék lehetőségeit és a szólásszabadságot.

Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke
országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!