Megosztás
2016.11.8. |

A menekültek után itt az új Fidesz-ellenségkép: a hajléktalan emberek. A TV2 tegnap megkezdte ellenük a gyalázatos hecckampányt, amit a Párbeszéd nem néz tétlenül: feljelentés, NMHH-bejelentés és a székházuknál kiragasztott feliratok jelzik, hogy ez a jóérzésű emberek számára tűrhetetlen.


Hat év kormányzati, fővárosi és kerületi tehetetlenkedése után a Fidesz még mindig nem akar érdemi megoldást találni a hajléktalanság kezelésére, helyette uszító kampány indít a házitévéjében a hajléktalan emberek ellen.

A TV2 hétfői riportja egyértelművé teszi: a menekült emberek elleni gyűlöletkampány kifáradásával a Fidesz új ellenségkép után néz. Ismét védtelen emberek ellen uszítja a magyarokat – most a fedél nélkül élők vannak soron.

A Párbeszéd kiáll a rendszer áldozataiért, és egyúttal jelzi: a Fidesz megint csak az ország szétlopásáról és romba döntéséről akarja elterelni a figyelmet.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője ma teleragasztotta a TV2 székházát, és feljelentést tesz közösség elleni uszításért, valamint bejelentést tesz a Médiahatósághoz is.

A Párbeszéd kiemelten kezeli a hajléktalanná válás megelőzését és a méltó lakhatás megteremtését mindenki számára. Ezért vezette be Karácsony Gergely és Szabó Rebeka Zuglóban a garantált minimumjövedelmet és erősítette meg a lakhatási támogatás rendszerét, ezért követelünk élhető otthont a Mindenki számít! programban is.


Budapest, 2016. november 8. 
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!