devizahitel
Megosztás
2017.8.25. |

A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan, hogy 5 milliós fizetések mellé jelentős kedvezménnyel osztogat személyi kölcsönöket a jegybank Matolcsy György bizalmasainak. A Párbeszéd a 2018-as kormányváltás után minden eszközzel harcolni fog azért, hogy a korábbi devizahitelek forintosításából származó teljes nyereséget a devizahitelesek megsegítésére fordítsák.

Mint ismert, először a Magyar Nemzeti Bank munkatársáról, Matolcsy barátnőjéről derült ki, hogy a bank 32,3 milliós lakáscélú hitellel segítette őt. A mai napon pedig a 24.hu adatigénylése során kiderült az is, hogy az MNB csúcsvezetői is kedvező kamatozású személyi kölcsönökhöz juthatnak. Bele se merünk gondolni, hogy milyen urizálást folytathatnak azok, akik a havi 5 milliós fizetésük mellé személyi kölcsönt vesznek fel.

A Párbeszéd véget fog vetni annak, hogy az Magyar Nemzeti Bankot a NER a saját bankjának használja és a bankon, valamint annak alapítványain keresztül segítse Orbán legbelsőbb köreit. Eközben pedig azokat a devizahiteleseket, akiken az MNB meggazdagodott, éppen kilakoltatnják. A Párbeszéd ezért a kormányváltás után meneszteni fogja Matolcsyt és az MNB korrupt felügyelőbizottságát, a forintosításon nyert pénzt, pedig azonnal a devizahitelesek megsegítésére fogja fordítani.

Budapest, 2017. augusztus 25.
Hegyesi Beáta
a Párbeszéd szakpolitikusa, elnökségi tag

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!