Szabó_Zsol_sajttáj_20150313
Megosztás
2015.3.13. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint csődöt mondott a Matolcsy által átszervezett bankfelügyelet, mivel a brókerbotrányokat megelőző időszakok ellenőrzései elégtelenek voltak. Matolcsy hatalmi hóbortja és hozzá nem értése rengeteg embert hozott nehéz helyzetbe, ezért a PM felszólítja az MNB vezetését, hogy – Matolcsy Györggyel az élen – mondjanak le.

 

A DRB bankcsoport ügyfeleinek kártalanítása az OBA-nak 103 milliárd forintot jelent, így sokan elbukhatják bankbetétjük egy részét. Így járhat például az Igazgyöngy Alapítvány is, amely közel 40 milliót bukhat. 

 

A károsult Quaestor kötvénytulajdonosoknak, kisbefektetőknek végképp nincs más reményük, mint az, hogy a cégcsoport ingatlanvagyonából megtérül az összesen 210 milliárd forintnyi befektetésük egy része.

 

A PM  szerint a jegybanki nyereségből nem úri murit kell folytatni, luxusingatlanok vásárlása helyett a bajba jutottak kártalanítását kellene fedezni. 

Matolcsy György akkor segít a legtöbbet, ha a jegybanki vezetéssel együtt lemond és végkielégítésüket a kisbefektetők, civil szervezetek kártalanítására fordítják. Ezért a Párbeszéd Magyarországért nevében Szabó Zsolt, a PM gazdasági szakpolitikusa azonnali lemondásra szólította fel Matolcsy Györgyöt és az MNB vezetését a bank Szabadság téri székháza előtt.

 

Budapest, 2015. március 13.

 

Szabó Zsolt, a PM gazdasági szakpolitikusa