Megosztás
2016.10.1. |

Őszintén szólva nem tudom, mennyire valós az az értesülés, hogy a kormány Paks2 támogatásáért cserébe megalkudott Merkellel a menekültügyi kampány leállításáról a népszavazást követően. Azt tudom, hogy ami egy elvtelen, a pénzen és a hatalom megtartásán kívül semmilyen más értéket nem ismerő, nihilista kormány számára egy egyszerű bazári alku, azt korántsem lesz ilyen könnyű lerendezni sokmillió magyar állampolgárral. Azokkal a milliókkal, akiket gyűlöletre, agresszióra, embertársaik semmibevételére hergeltek hónapokon keresztül. Akik elé Brüsszelt, az Uniót, Európa alapértékeit luciferi vonásokkal felruházva vetítették, akiket az EU-val szembeni szabadságharcra treníroztak. 

 

Az a kisebbik baj - bár ez is elég nagy -, hogy ez mindent elmond arról, hogy Orbán Viktor mennyire tartja a saját híveit. Azokat, akiket hónapokon keresztül embertelenségre hecceltek, hogy aztán kiderüljön, hogy az egész "nemzeti sorskérdésként" beállított kampány egy egyszerű blöff volt egy pókerjátszmában. Ezzel azoknak a fideszes polgártársainknak kell elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel, akik barátságokat, kapcsolatokat, emberséget vettek semmibe egy szimpla és erkölcstelen kártyatrükk kedvéért.

Nagyobb baj az, hogy az ő lelkük és fejük drámai sikerrel való átmosása nem csinálható vissza egyik napról a másikra. Magyarország visszavonhatatlanul egy sokkal gyűlölködőbb, embertelenebb, szomorúbb hely lett, mint volt azelőtt. Rosszabb nemzet vagyunk, mint voltunk. Egy kis diplomáciai csel kedvéért. 

Már csak egy mód van menteni a szinte menthetetlent: ha maguk a felheccelt polgártársaink mondanak véleményt erről az egész gyomorforgató színjátékról, amit elsősorban velük játszottak. És nem mennek el vasárnap, tovább játszani a szavazófülkékben az igazi balek szerepét, akit gonoszságra vesznek rá a semmiért. Magyarország kormánya most ezt a szerepet írta meg nekik. Ők döntenek, hogy eljátszák-e.

 

Jávor Benedek

 

Október másodikán állj ki Te is a gyűlöletmentes Magyarországért!
Október 2 - Budapest, Kossuth tér - 16 óra