Karácsony Gergely
Megosztás
2017.6.12. |

Orbán Viktor mai parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott: „számíthatunk rá, hogy Franciaország és Németország megkísérli a kétsebességes Európa létrehozását, azt azonban nem tudni, hogy ez mennyire fog megfelelni a magyar érdekeknek.”

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor bomlasztó uniós politikája éppen arra jó, hogy meggyőzze  a vezető  európai államokat arról, hogy olyan országokra, mint Magyarország nincs is szükség az európai egységben. Egy olyan Európában ugyanis, amelynek alapját elsősorban a közös érdekek és értékek képezik, valóban nincs helye olyan tagállamnak, amely elfogadja a rengeteg uniós támogatást, hogy aztán azt korrupt módon szétossza a haverok között, vagy ha éppen politikai érdekei úgy kívánják, lábbal tiporja az alapvető jogokat, a közös értékeket, és a szolidaritást, ahogy azt itthon is teszi.

A Párbeszéd fontosnak tartja az Európai Unióhoz tartozással járó előnyöket, de tudja, hogy még számos területen kell küzdeni az Unió átalakításáért, annak jobbításáért. Magyarország nemzeti érdeke: átláthatóságot teremteni, erősíteni az együttműködést és nélkülözhetetlenné tenni a szolidaritást. Ha Orbán Viktor továbbra is folytatja eddigi Brüsszel-fóbiás szabadságharcát, azzal csak a bomlasztást erősíti, megkockáztatva a valóban jogosan kritizált kétsebességes Európa kialakulását.


Budapest, 2017. június 12.
Karácsony Gergely
Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!