Megosztás
2015.11.6. |

     Az uniós támogatásokkal való csalás gyanúja miatt az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul a Párbeszéd Magyarországért (PM) józsefvárosi önkormányzati képviselője, mert véleménye szerint az önkormányzat nem az előírt célokra használja fel a szociális város-rehabilitációra kapott uniós forrásokat.

 

 

    Erőss Gábor emlékeztetett: október elején feljelentést tett amiatt, hogy a VIII. kerületi önkormányzat az EU-tól szociális város-rehabilitációra kapott pénz egy részét "csalárd módon" úgy használta fel, hogy az ezen összegből felújított házak egy részében közszolgálati bérlakást alakítanak ki; az összesen 150 közszolgálati bérlakásból 18 érintett. A közszolgálati bérlakások kialakítása ezen épületekben ezért értelmezése szerint kimeríti a költségvetési csalás tényállását. Hozzátette, hogy az ügyészség viszont a héten elutasította a feljelentését.
    Erőss Gábor azt mondta, az elutasítás ellen panasszal él és egyúttal az OLAF-hoz fordul.
    A PM elnökségi tagja közölte: az egyre súlyosbodó lakhatási válság, az egyre emelkedő lakhatási költségek fényében különösen visszatetsző, hogy miközben az EU a szegények szánta a pénzt, a józsefvárosi önkormányzat a "saját klientúráját stafírozza ki", ugyanis a közszolgálati bérlakásokba - véleménye szerint - várhatóan a kormánypárthoz kötődő személyek költöznek majd be.