Jávor Bendek és Bajnai Gordon az EP választás éjszakáján
Megosztás
2014.5.26. |

 Az Együtt-PM színeiben Brüsszelbe kijutó Jávor Benedek is köszönetet mondott azoknak, akik segítették, hogy első önálló megmérettetésükön olyan eredményt érjenek el, ami véleménye szerint lehetővé teszi, hogy a pártszövetség a következő években a magyar ellenzék egyik meghatározó erejévé váljon.

    Úgy fogalmazott: az eredmény közös sikere azoknak, akik 2012-ben úgy döntöttek, hogy a kormányváltás érdekében más utakon indulnak el, mint amin addig jártak és az országgyűlési választást követően nem adták fel. Bebizonyították, hogy érdemes kiállni önállóan a választók elé – folytatta.

    Jávor Benedek megerősítette, hogy a zöldek frakciójába ül be és ígéretet tett arra, hogy mindenkit képviselni fog Brüsszelben, aki együtt dolgozott velük vagy aki rájuk szavazott.

    Az Együtt-PM-es eredményvárónak helyszínt adó budapesti romkocsma udvarát megtöltötték a politikusok, szimpatizánsok és aktivisták. Utóbbiak Jávor Benedeket hangos "Bence, Bence" kiáltásokkal üdvözölték, amikor megjelent az előzetes ereményadat. A kivetítőn feltűnő Orbán Viktor miniszterelnököt hangos zúgással és fújolással fogadták, míg Vona Gábor, a Jobbik elnökének felszólalása alatt többen – a párt kémgyanúba keveredett EP-képviselőjére, Kovács Bélára célozva – azt skandálták: "Béla, Béla".

 

Hír forrása: MTI 

Fotó forrása: MTI Fotó: Máthé Zoltán