Hegyesi Beáta
Megosztás
2017.6.2. |

A magyar családokat egymástól elszakító kivándorlási folyamat nem ért véget. Világosan látszik, hogy a magyarok nem kalandvágyból, és nem pár évre akarják elhagyni szülőhazájukat. A Nemzeti Összetartozás napja előtt a Párbeszéd szerint a kormány családpolitikája megbukott, a "Gyere haza fiatal" program sem működik. Ezek helyett jól működő szociális rendszerre és a gyermekvállalást támogató programokra van szükség.

Egy éven belül 370 ezer ember elhagyná Magyarországot, és további 680 fontolgatja a költözést a KSH legfrissebb felmérése szerint. A fiatalok elvándorlási szándéka azonban nemcsak családokat szakít szét, hanem veszélyezteti az ország demográfiai helyzetét. Egy felmérés szerint minden hatodik magyar gyermek az ország határon kívül születik. 

Az Orbán-kormány nem foglalkozik a problémával, a kivándorló fiatalokat elengedi, kalandvágynak nevezi az ország elhagyását. Az fiatalok és a vállalkozók hazahívására kitalált programok sorra megbuktak és a miniszterelnököt már semmi más nem érdekli, minthogy saját szavazótáborának beszéljen. 

A Párbeszéd szerint a KSH adatai miatt azonnali, hatékony intézkedésre van szükség. A sikertelen programok helyett olyan jól működő szociális rendszerre és az itthon maradást a gyermekvállalást segítő intézkedések kellenek, mint a párt Alapjövedelem programja.

Budapest, 2017. június 2.
Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!