Megosztás
2015.9.30. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt kéri, hogy a kormány tárja fel a Volkswagen-csoport csalássorozatának magyarországi szálait.

 

    Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta: választ várnak a költségekről, a károsultak számáról, és azt szorgalmazzák, hogy a kormány kezdjen vizsgálatokba, alkalmazzon szankciókat és kárpótolja az embereket.
    A PM-es politikus bírálta a botrány káros egészségügyi következményeit és a vásárlók átverését, továbbá szóvá tette azt is, hogy a kedvezőbb adózási besorolás miatt bevételkiesést jelentenek az államnak az "alacsonyabbra hazudott" kibocsátási értékek. Felvetette a győri Audi gyár teljesítményének csökkenését is, ami szintén adóbevétel-csökkenést okoz.
    Tordai Bence szerint a kormány szoros kapcsolatot tart fenn a Volkswagen-csoporttal, amit a munkahelyek létrejöttének támogatásával magyarázott, illetve utalt arra is, hogy a cégcsoport a legnagyobb nyertese a közbeszerzéseknek.
    Jelezte: tisztán akarnak látni, ezért minden hatósághoz és minisztériumhoz adatigényléssel fordulnak.MTI 2015. szeptember 30., szerda 11:47