Megosztás
2016.7.13. |
 
Miközben Magyarországon 2,5 millió embert érint a lakhatási szegénység. Több mint félmillió ember, köztük 170 ezer gyermek él WC-nélküli lakásban. Minden negyedik magyar olyan helyen él, ahol lyukas a tető, penészes a fal vagy rohad a padló, és a lakosság tíz százaléka nem tudja telente fűteni a lakását.
 
 
A Párbeszéd Magyarországért visszaemelné az alaptörvénybe a lakhatáshoz való jogot, egészséges lakhatáshoz való jogként, továbbá az önkormányzati lakásszektor bevonásával megakadályozná, hogy utcára kerüljenek az emberek, illetve biztosítanánk, hogy az utcára kerültek újra lakhatáshoz jussanak.
 
A Párbeszéd Magyarországért az ország egyetlen pártja melynek újszerű, részletes programja van a további lecsúszás megakadályozására, a létbizonytalanság megszüntetésére.
Alapjövedelem (http://alapjovedelmet.hu), többkulcsos, igazságos jövedelemadó, radikális (nettó!) béremelés, zöld fordulat, fejlesztő állam, megadóztatjuk az offshore-ba kimentett pénzeket, az óriás vagyonokak, felszámoljuk a kilobbizott nagyvállalati adókedvezményeket.
 
 
Ha szerinted sem oké, hogy magyarok százezrei borzalmas körülmények között élnek, míg politikusok kétes vagyonokból dőzsölnek, csatlakozz!
 
 
(Adatok forrása: Habitat for Humanity Hungary)